Под звездите

989

Младото момче беше обвило пръстите си в тези на красивото русокосо момиче. Вървяха безцелно под блестящите като кристалчета звезди, а пълната луна осветяваще пътя им в тази гориста местност, която се намираше сякаш на края на света. Тишината беше леко неловка, но успокояваща.

Той се чудеше какво да каже. Изчерпа всички шеги, които си беше подготвил предварително, разпита я за всевъзможни злободневни работи – какво прави в свободното си време, какви мечти има за бъдещето си и т.н. Даже отдели време да ѝ разкаже за глупавата си фамилия и как семейството му се е сдобило с нея. Идвала от турски – „байгън”. Така казваш на някой, от когото ти е писнало вече. Дядо му е бил побойник и женкар и са му лепнали такъв прякор, а оттам се наследило като фамилно име – Байгънов.

            Но ето че обсъдиха и филма, който тъкмо гледаха в сумрачната кино зала, и темите сякаш се свършиха. Той предложи да се разходят извън градчето, тъй като пролетната нощ беше просто превъзходна, а на нея не ѝ се прибираше у дома и охотно се съгласи. Точно тогава мълчанието настана. Чуваха се само глухите им стъпки и лекият ветрец, който полюшваше върховете на боровите дръвчета в близката горичка. Той реши, че може би това ѝ стига – никое момиче не би искало да нарушава тази идилична първа среща с разни приказки. Но..

–          Ачо, ти харесваш ли ме? – наруши мълчанието Ани.

–          О, да, разбира се – след секунда мълчание се окопити Ачо. – Харесвам те. Та ти си страхотна. Какво искаш да кажеш с това, защо питаш?

–          Ами знам ли… Излизала съм на срещи с момчета, но всички те искат само секс. Вулгарността им ми идва в повече. Просто исках да разбера ти какъв човек си.8e770b7dc90 Под звездите

–          Знаеш ли, може би е малко неловко да си го признавам така.. а и не си длъжна да ми вярваш, естествено, но всъщност съм доста романтичен. Поне за мъж де. Това, което правим сега с теб, то.. харесва ми. Звездите, луната, нощта. Ти си невероятно сладко момиче. Но предполагам си го чувала често.

–          Всъщност не. Обикновено ми казват, че съм готина, секси, пичка и т.н. Да ми кажеш, че съм сладка е доста.. сладко. – засмя се тя.

–          Очевидно си и остроумна.

–          Опитвам се.

Ачо спря ход и се обърна към нея. „Боже, шестица от лотарията ли съм ударил? Та тя е превъзходна!” Гледаше право в тези големи очи, зелени през деня, но с неопределим цвят по това време. Тя гледаше също в очите му. Лек бриз полъхна покрай тях и развя краищата на косите ѝ. „Целуни ме”, мислеше си тя, „просто ме целуни!”

„Искам да я целуна…” Главата му леко се наклони към нейната. Очите ѝ леко се разшириха. Тя вдигна ръце и ги опря на широката му гръд.

–          Искам да те целуна… – тихо рече той.

–          Направи го.

Телата им все повече се накланяха едно към друго. Звездите гледаха надолу с бляскавото си очакване, а луната стоеше все така неподвижна с вперен към влюбената двойка поглед . Тя им се усмихваше.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук